Några nöjda kunder

 

Serafimgruppen är ett investeringsbolag med huvudkontor på Kungsgatan i Stockholm. En vanlig dag är man ca 40-50 medarbetare på plats. Linn Sjöstrand är ansvarig för inköp till kontoret.

 Hej Linn! Hur viktigt är gott kaffe för er på Serafimgruppen?
– Jätteviktigt! Att ta en kopp kaffe är det första folk gör när de kommer in på morgonen, för att få dagen att funka. Man får panik om det inte finns kaffe.

Hur tycker du att samarbetet med enjojj funkar?
– Det är jättebra! Kaffet är väldigt gott och servicen är riktigt bra, väldigt lösningsinriktad. En sak jag uppskattar är att den som ska komma hit för leverans och service ringer en vecka innan. Det tycker jag är supertrevligt. Man märker att de bryr sig om oss som kund på en personlig nivå. En annan sak vi uppskattar mycket är att enjojj ser till att vi alltid har allt vi behöver i lager.

Har ni något favoritkaffe på kontoret?
– Ja, bryggkaffet Top Class Filtro från Lavazza.
Det är verkligen superpoppis!  

Linn Sjöstrand, Serafimgruppen
Ansvarig för inköp till huvudkontoret

 

Vi behöver väl knappast presentera Annas Pepparkakor – Sveriges mest älskade pepparkaka, som har bakats sedan 1929. Kontoret och fabriken ligger i Tyresö och kakorna äts över hela världen.

 Hej Sofia! Hur dricker ni kaffe på Annas Pepparkakor?
– Vi är i vanliga fall cirka 10 personer på kontoret och cirka 15 i fabriken på våningsplanet nedanför. Vi har likadana kaffemaskiner på varje våningsplan och fikar oftast på våra egna våningar. Det har framför allt med skyddskläder att göra, det blir lite meckigt att byta om.

Hur tycker du att samarbetet med enjojj fungerar?
– Det är bara positivt. Jag blir lika chockad varje gång jag hör av mig, för att allt går så snabbt. Om jag skickar ett mail innan lunch kan jag få leveransen efter lunch. Dessutom är alla jättetrevliga och vi får alltid rätt saker. Ja, och gott kaffe såklart!

Har ni något favoritkaffe?
– Vi har Karlbergs espresso, hela bönor, i båda våra kaffeautomater. Det är jättegott.

Den här frågan måste ställas: äter ni pepparkakor till kaffet?
– Ha ha, det händer, men oftast blir det släta koppar. Vi har förstås alltid pepparkakor framme.  

Sofia Bergkvist, Annas Pepparkakor
Office Assistant

 

WSP är ett globalt företag som erbjuder konsulttjänster inom bl.a. hus och industri, transport, infrastruktur och miljö. WSP har verksamhet i 40 länder, och i Sverige har man drygt 4000 medarbetare.

 Hej Anders! Hur ser era fikapauser ut?
Nu i dessa tider så är kontoret nästan tomt, men i vanliga fall är vi 134 personer, och runt 40–50 som fikar samtidigt. Det är klart att det är många, men det ger mycket att träffa varandra över avdelningarna. Vi jobbar ju med så olika saker. Vi har fasta fikatider, men det händer förstås att man sitter upptagen med något och kommer lite senare, så det blir ändå ett flöde. De vanliga kaffemaskinerna klarar inte de volymerna på så kort tid, så vi brygger i tunnor med tappkran, och det funkar väldigt bra.

Hur skulle du beskriva samarbetet med enjojj?
Samarbetet fungerar bra, och det ger oss en trygghet.

Finns något som skulle kunna förbättras?
Nej, inget jag kan komma på. Vi är nöjda.  

Anders Attefjord, Avdelningschef
WSP Systems/DeDU Fastighetsdrift

 

Medius är ett globalt företag inom molntjänster, med kontor över hela världen. Med sin innovativa lösning hjälper de sina kunder att förbättra sin elektroniska fakturahantering.

 Hej Gabriella! Hur dricker ni kaffe på jobbet?
– Vi sitter i ett öppet landskap där köket är i mitten, så att man ser det från i princip hela lokalen. I vanliga fall, utanför pandemin, är vi omkring 50 personer, och runt 30 på kontoret samtidigt. Det är sällan vi fikar tillsammans allihop, men till fredagsfikat försöker vi få ihop en grupp. Annars är det ofta så att man passar på att ta en kaffe när man ser någon annan vid automaten. Och det är förstås det första ställe folk kommer till på morgonen.

Vilka produkter från enjojj använder ni?
Vi har bryggkaffe, espresso, choklad, vatten och bubbelvatten.

Finns det någon typ av kaffe som är särskilt populär?
– Ja, vanligt svart kaffe och cortado är det som väljs mest.

Hur tycker du att samarbetet med enjojj fungerar?
– Först och främst är det väldigt snabb service. Det funkar jättebra om något blir fel. Nu har vi en ny maskin som inte krånglar, men den äldre vi hade kunde ha vissa problem.  Ur ett HR-perspektiv, som jag gärna har, tycker jag också att det är väldigt fint att se hur man tänker på personalen. Vi har en jättebra dialog om hur service och leveranser ska funka med tanke på coronaläget.

I en perfekt värld – finns det något som skulle kunna bli ännu bättre?
– Ja, maskiner som inte behöver rengöras varje dag vore bra. Hos oss är det städpersonalen som gör det, men efter till exempel helger kan det vara ett litet bekymmer.  

Gabriella Landberg, Medius
Global HR Business Partner

 

Caverion är ett teknikkonsultföretag som jobbar med hela livscykeln för byggnader, infrastruktur och industrier. Tjänsterna omfattar allt från konstruktion till underhåll och rådgivning.

 Hej Mattias! Du är ansvarig för inköp till Caverion i Region Nord.
– Ja, och vi gör många stora inköp, inte sällan i miljonklassen. Men jag tror aldrig att jag har varit så nervös som när vi bytte kaffemaskin för omkring två år sedan. Kaffe är oerhört viktigt.

Gick det bra?
– Ja, vi är jättenöjda!

Hur många är ni som vill ha gott kaffe en vanlig dag?
– Mellan 150 och 180 personer. Vi är ett installationsföretag, så många av våra killar och tjejer jobbar ute hos kunder. Det är kontorsfolket som jag som är här hela tiden.

Tycker du att det finns något som skiljer enjojj från andra leverantörer?
– Jag tycker att det är bättre service och maskiner. Med den förra leverantören hade vi strul med maskinerna ibland, men det händer inte längre. En annan skillnad är att man märker att de på enjojj verkligen brinner för det här. Jag uppskattar att de har ett eget intresse. De är väldigt trevliga också, och servicen är kanon – man får hjälp direkt när man ringer.

Har du några tips på förbättringar?
– Nej, jag kommer inte på något. Jag kan verkligen rekommendera enjojj!  

Mattias Zakrisson, Caverion
Operativ inköpare Region Nord